Introductie

Binnen de kerk Kruispunt Vathorst speelde al een tijdje het idee om een magazine te maken. Omdat de kerk flink gegroeid en opgesplitst is, zou een magazine samenbindend kunnen werken. Via interviews en portretten zouden gemeenteleden bijvoorbeeld meer over elkaar te weten kunnen komen. Deze artikelen wilden we afwisselen met opinie, columns en recensies. Om budgettaire redenen stonden we allereerst voor de keuze om de frequentie en de opmaak te bepalen. We hebben gekozen voor een fullcolour en mooi vormgegeven magazine, ook al ging dat ten koste van de hoeveelheid magazines die we per jaar konden uitbrengen. Het is gemakkelijker om het blad te blijven vullen als de frequentie niet te hoog is en we denken dat een mooi opgemaakt magazine beter gelezen wordt dan een sober uitgevoerd tijdschrift. Onze voornaamste taak was om het magazine op te maken en van een aantrekkelijke lay-out te voorzien.

Logo

We wilden een nieuw logo zodat het magazine zijn eigen uitstraling zou krijgen. Bij kerklogo’s komt vaak het kruis terug, maar bij het ontwerp hebben we geprobeerd om ‘kruispunt’ op een iets andere manier te benaderen. De vier rechthoekige tegels vormen samen de letter ‘k’, terwijl ze ook samen komen in één centraal punt. Het kleinere rondje rechts daarvan staat voor de punt, maar als het logo gedraaid wordt kun je er ook een figuurtje in zien.

Magazine

Typografie is een belangrijk onderdeel van een magazine. Om inspiratie op te doen hebben we veel magazines doorgebladerd om de vormgeving te bestuderen. Aangezien het magazine in full colour werd gedrukt hebben we veel beeldmateriaal toegevoegd en dit helpt ook om de pagina’s niet te druk te maken. Hiernaast zijn een aantal covers en pagina’s van het magazine te zien.